nieuwsbrief

Schrijf in voor onze nieuwbrief

Onze Klanten

In de loop der jaren heeft ECsys verschillende projecten gerealiseerd bij opdrachtgevers. Deze opdrachten hadden steeds verschillende karakters. Een aantal organisaties zijn hieronder genoemd:

 

Klantnaam

Korte omschrijving werkzaamheden

De Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg Hollands Midden is het overkoepelende orgaan voor drie organisatie waaronder het GGD HM. Er zijn circa 1500 medewerkers aanwezig waarvan velen ambulant zijn of werkzaam zijn op nevenlocaties. Deze medewerkers loggen via Internet in op de Citrix Secure Gateway. RDOGHM had de wens om dit te beveiligen met two-factor authenticatie. ECsys heeft bij RDOGHM een Mobile OTP server geimplementeerd waardoor medewerkers met behulp van een App op het smartphone een eenmalige extra passcode genereren waarmee ze vervolgens veilig kunnen inloggen.

 

 

westerkwartier 

  

Het westerkwartier bestaat uit drie gemeenten; Gemeente Leek, Marum en Grootegast. De koppelingen tussen deze drie locatie lopen via een provinciale glasvezelring en worden gemaakt m.b.v. de ECcomm Secure Internet gateway van ECsys. Ook heeft ECsys de Zarafa mail voorziening gerealiseerd binnen het Westerkwartier. Dit betrof een migratie van Lotus Notes naar Zarafa.

 over-gemeenten Over-gemeenten is het samenwerkingsverband tussen gemeente Wormerland en Oostzaan. Ook hier is ECsys verantwoordelijk voor het leggen van de noodzakelijke verbindingen. Ook maakt Over-gemeenten gebruik van een Zarafa Collaboration Platform voor mail, agenda en andere groupware zaken. Recentelijk heeft ECsys op beide locatie een Untangle Layer 7 Firewall geimplementeerd in het kader van het nieuwe werken. Over-gemeenten is één van de voorlopers op dit gebied.
 Stedebroec Gemeente Stede Broec maakt gebruik van een thuiswerk voorziening van ECsys. Deze bestaat uit een Windows Termenal server in combinatie met een ECaccess SSL-VPN server zodat de medewerkers van Stede Broec veilig kunnen inloggen m.b.v. een SMS passcode.
nveld De Drentse gemeente Noordenveld heeft alle locaties gekoppeld m.b.v. de Zentyal Internet gateway. Recentelijk heeft gemeente Noordenveld een Untangle Layer 7 firewall van ECsys in gebruik genomen. De reden hiervoor was dat men in het kader van het nieuwe werken meer Internet faciliteiten beschikbaar wil stellen aan medewerkers en bezoekers. Ook maakt gemeente Noordenveld gebruik van hun "private cloud" op bais van OwnCloud.

 

 riagg-rijnmond Bij het Riagg rijnmond heeft ECsys een vrij uniek project gerealiseerd. Alle werkplekken binnen het Riagg Rijnmond zijn door ECsys gemigreerd naar een Xubuntu Linux desktop. Hierdoor is Riagg Rijnmond één van de weinige orgainisaties binnen Nederland die bedrijfsbreed gebruik maken van een Linux Desktop. Ook heeft ECsys binnen het Riagg een zarafa Collaboration Platform gerealiseerd voor de e-mail voorzieningen.
 

 riagg-afoort Riagg Amersfoort maakt gebruik van een Untangle Layer 7 Firewall in combinatie met de ECcomm Secure Internet Gateway. Ook hier was de reden dat men medewerkers en bezoekers meer Internet faciliteiten wil bieden via het door ECsys geleverde WiFi netwerk. Het filteren op protocol niveau is dan een belangrijke security maatregel. Ook Heeft ECsys een koppeling gerealiseerd tussen het hoofdkantoor van Riagg Amersfoort en de Locatie Vathorst in Amersfoort. 
 

 scala Het Scala College in Alphen aan de Rijn maakt gebruik van een thuiswerk voorziening die bestaat uit een ECaccess SSL-VPN server met SMS authenticatie in combinatie met een Windows Terminal server. Leraren en overige medewerkers hebben hiermee een vielige manier in handen gekregen om vanaf iedere willekeurige locatie in te loggen op hun desktop.